top of page

clv yritysten päätöksenteon ajurina

Customer Lifetime Value eli CLV (voidaan käyttää myös termiä CLTV ja LTV) voi kuulostaa pelottavalta kirjainyhdistelmältä, mutta todellisuudessa se on yksi liiketoiminnan tärkeimpiä termejä ja avainlukuja. Tiedätkö sinä siis mikä on yrityksenne CLV ja kuinka se lasketaan ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnassa, sekä erityisesti päätöksenteossa? Alta löydät pikaisen koosteen aiheesta, mutta voit lukea aiheesta lisää blogitekstissämme. Hyödynnä CLV:nne laskemiseen laskuriamme, jonka avulla saat yrityksenne CLV:n selville alle minuutissa!

klinen-porrasnaytto-taloyhtio-tyokalu (4).png

mikä on clv?

klinen-porrasnaytto-taloyhtio-tyokalu (2).png

Yksinkertaisuudessaan CLV eli customer life time value kertoo, että kuinka paljon yksi uusi asiakas tuo rahaa yritykseesi koko asiakkuuden elinkaaren aikana.

CLV:n laskemista varten sinun tulee tietää siis vain asiakkaan tekemän kertaostoksen arvo, asiakkaan asioimistiheys (montako kertaa vuodessa hän esimerkiksi asioi liikkeessänne) ja kuinka monta vuotta hän säilyy asiakkaananne. 

CLV:n avulla voit tehdä päätöksiä asiakashankintaan ja erityisesti markkinointiin liittyen. Jos esimerkiksi yhden uuden asiakkuuden arvon teille 800 euroa, voitte peilata tätä lukua uusasiakashankinnan ja markkinoinnin kustannuksiin. Tällöin esimerkiksi 1500 euron mainoskampanjasta teidän tulisi saada vain kaksi uutta asiakasta ja kampanja olisi jo voitollinen. Monet eivät hoksaa ajatella asiakkuuksien arvoa nykyhetkeä pidemmälle, jolloin myöskään uusien asiakkaiden hankintaan ja markkinointiin ei uskalleta panostaa tarvittavia määriä. Kuitenkin kun asiakkuuksien arvot on tiedossa, niin myös markkinointipäätöksiä on huomattavasti helpompi perustella ja toteuttaa.

laskuri asiakkuuden kokonaisarvon laskemiseen

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

YHTEISTYÖSSÄ

omapaja-klinen.png
KUMMITILA_sininen (1) (1).png
PSOAS%20LOGO_edited.png
kotipizza-klinen-oulu.png
aurea-lkv-klinen_edited.png
Lampo1_logo.png
logo-linnanmaan_apteekki.png
exit-logo-klinen.png
ruokaboksi-logo-klinen.png
canit_logo_klinen.png
aida-klinen_edited_edited.png
kauppuri5-klinen.png
eezy-vmp-oulu-klinen_edited.png
passikuva-suomi-klinen-porrasnäyttö.png
BUSINESS-OULU_edited.png
niemi_fin_valk_pohja_edited.png
arvojes-klinen.png
klinen-eximus-manifacturing-yhteistyo-ou
bottom of page